Bouw aan je toekomst in de

Werkbouwkunde

Als werktuigbouwkundige bij Maintec ontwerp, ontwikkel en onderhoud je machines, systemen en constructies. Zo combineer je technische expertise met creativiteit om slimme oplossingen te bedenken. Maintec begrijpt het vakmanschap en biedt jou als werktuigbouwkundige de tijd, aandacht die je verdient. We willen gewoon dat je het enorm naar je zin hebt. Zodat jij de ruimte voelt om te groeien en te excelleren!

Scroll verder

Wat doet een werktuigbouwkundige?

en waar moet ik beginnen?

Werken als werktuigbouwkundige kan van alles betekenen. Als mechanisch engineer ontwerp, analyseer en optimaliseer je mechanische systemen. Als project engineer beheer en coördineer je technische projecten. Onderhoudstechnici zorgen voor het onderhoud en reparatie van machines en R&D-engineers zijn bezig met onderzoek en ontwikkeling van nieuwe technologieën. Bij Maintec krijg je de tijd om uit te zoeken welke rol bij jou past. Daarnaast betalen we reiskosten en je opleiding zodat je rustig kunt groeien in je carrière!

Functies in de werktuigbouwkunde

Mechanisch Engineer

Mechanisch Engineer

Ontwerp, innoveer en laat machines tot leven komen als een ervaren werktuigbouwkundige. Kortom: transformeer ideeën tot realiteit.

Onderhoudstechnicus

Onderhoudstechnicus

Houd machines in topconditie en minimaliseer stilstand als de betrouwbare expert in werktuigbouwkunde. Troubleshoot, repareer en optimaliseer.

R&D-engineer

R&D-engineer

Als Research & Development Engineer los je complexe problemen op en bouw je aan de toekomst als enthousiaste onderzoeker en ontwikkelaar.

Wat kun je verdienen in de werktuigbouwkunde?

Als werktuigbouwkundige verschilt je salaris enorm op basis van je functie, ervaring, opleiding en relevante vakkennis. Je kunt denken aan de volgende bedragen: 

  • Startende werktuigbouwkundige: €2.500 - €3.000
  • Ervaren werktuigbouwkundige: €3.000 - €4.000
  • Leidinggevende of ervaren vakspecialist: €4.000 - €6.000+

Vergeet niet dat deze bedragen slechts een richting geven en afhankelijk zijn van je specifieke rol, werkgever en regio. De secundaire arbeidsvoorwaarden zijn hoe dan ook goed geregeld bij ons. Van reiskosten en het betalen van je schoolgeld tot aan activiteiten en uitjes met het Maintec team.

Welke opleidingen zijn er binnen de werktuigbouwkunde?

Werktuigbouwkunde is een breed vakgebied. Veel mensen kiezen voor een Werktuigbouwkunde MBO opleiding of een Engineering opleiding. Ga met Maintec in gesprek om te kijken wat past bij jouw niveau, ambitie en enthousiasme. Zo vinden we voor jou de beste plek om te starten als werktuigbouwkundige!

Waarom mechanisch engineer worden bij Maintec

Bij Maintec willen mechanisch engineers op weg helpen om te groeien in een dynamische werkomgeving waarin jij je lekker voelt. We luisteren naar je toekomstplannen en laten je zien wat wij kunnen doen om vervolgens samen de route te bepalen. Met deze aanpak bouwen we aan een Future Techforce die de wereld vernieuwt en versterkt. Sluit jij jezelf binnenkort aan in onze community?

Vacatures in werktuigbouwkunde

Monteer Je Carrière: Start in Werktuigbouwkunde

Leerling TD monteur (BBL)

Heerenveen

Werktuigbouwkunde

VMBO/LBO

2.600 - 2.800

Onderhoudsmonteur

Rilland

Werktuigbouwkunde

MBO

3.500 - 3.900

Monteur Technische Dienst

Lelystad

Werktuigbouwkunde

MBO

3.200 - 4.400

Heb je nog vragen?!

Wij beantwoorden ze graag! Geef ons een belletje of kom langs bij een van onze regio-vestigingen. Zien we je snel? 

Ruben de Jager

Neem contact op met

Ruben de Jager

Vestigingsmanager

ruben.de.jager@maintec.nl