Samen met Maintec op weg naar succes in

Machinebouw

Als machinebouwer bij Maintec ga je aan de slag met het ontwerpen, assembleren en onderhouden van machines. Je werkt met een breed scala aan machines, zoals productielijnen, verpakkingsmachines en robotica. Machinebouwers zijn betrokken bij elke fase van het proces, van het analyseren van de klantbehoeften tot het testen en installeren van de machines. Lekker met de handen werken en iets concreets bouwen.

Scroll verder

Wat doet een machinebouwer?

Ga werken als machinebouwer via Maintec

Als startende machinebouwer ben je een belangrijke schakel in het ontwerpen, bouwen en onderhouden van machines. Je zet je technische kennis en vaardigheden in om uitdagende problemen op te lossen en efficiënte machines te realiseren. Met de betrokken begeleiding van Maintec ontwikkel je jezelf tot een creatieve professional in de machinebouw, waarbij je steeds complexere projecten aankan.

Functies in de machinebouw

Machinebouwer

Machinebouwer

Als machinebouwer ben je betrokken bij de productie van onderdelen of stel je machines samen. Je bedient deze machines, voert kwaliteitscontroles uit en zorgt dat de productie efficiënt verloopt.

Onderhoudstechnicus

Onderhoudstechnicus

Speel als onderhoudstechnicus een cruciale rol in het inspecteren, onderhouden en repareren van allerlei machines. Je verhelpt storingen tijdig zodat alles optimaal functioneert! 

Assemblagemedewerker

Assemblagemedewerker

In deze functie ben je verantwoordelijk voor het samenstellen en monteren van diverse machineonderdelen. Je werkt met uiteenlopend gereedschap en dankzij jou worden deze machines correct geassembleerd!

Wat kun je verdienen in de machinebouw?

Het salaris binnen het machinebouw vakgebied varieert per functieniveau, de ervaring en het opleidingsniveau. De salarissen liggen altijd in de buurt van:

  • Beginnende machinebouwer/servicemonteur (€1.800 - €2.300)
  • Ervaren machinebouwer/servicemonteur (€2.300 - €3.000)
  • Leidinggevende of specialist (€3.000 - €4.500+)

Naast je salaris zijn ook overige arbeidsvoorwaarden van groot belang. Maintec is trots op haar werkgeverschap en de bijbehorende arbeidsvoorwaarden. Denk daarbij aan de vergoeding van je reiskosten en studiekosten. We doen er alles aan om ervoor te zorgen dat jij met een lach op je gezicht je werk kunt doen!

Welke opleidingen zijn er binnen de machinebouw?

Om te starten in de machinebouw kun je starten met diverse opleidingen. Denk daarbij aan een BBL opleiding Werktuigbouwkunde (niveau 3) of een andere elektrotechnische opleiding in een gerelateerd vakgebied. Vraag gerust bij ons na welke opleiding voor jou het meest geschikt zou zijn.

Waarom onderhoudstechnicus worden bij Maintec

Bij Maintec zorgen we ervoor dat je als onderhoudstechnicus een prettige werkomgeving hebt. We nemen de tijd om jouw toekomstplannen te bespreken en waarderen je als waardevolle collega in ons team. Onze persoonlijke aanpak en focus op de lange termijn zorgen ervoor dat je je direct thuis voelt bij ons. Samen werken we aan onze Future Techforce, waarin jouw rol essentieel is!

Vacatures in Machinebouw

Ontdek Machinebouw Vacatures Hier

Servicemonteur Funderingsmachines

Middelburg

Machinebouw

MBO

30 - 50

Mechatronica Monteur

Eindhoven

Machinebouw

MBO

2.600 - 3.600

Mechanisch monteur

Eindhoven

Machinebouw

MBO

2.800 - 3.800

Vragen? Neem contact op

Nieuwsgierig geworden naar welk pad Maintec voor jou uit kan stippelen? Ga met ons in gesprek en laat weten waar jij behoefte aan hebt. Dan maken we samen een plan!

Jeffrey Zwarts

Neem contact op met

Jeffrey Zwarts

Regiomanager

jeffrey.zwarts@maintec.nl