Ontdek je kansen als

Automotive professional

Bij Maintec bieden we automotive professionals onbegrensde kansen om hun passie voor auto's en technologie te benutten. Ontwerp auto's, verdiep je in technologie of verbeter prestaties. In de dynamische omgeving van Maintec ontdek je en groei je. Samen met collega's bouw je aan je carrière, waarbij je alle nodige vaardigheden leert om uiteindelijk in je droomauto te kunnen rijden.

Scroll verder

Wat doet een automonteur?

en waarom is het zo leuk?

Als automotive professional ontdek je de opwinding van het sleutelen aan motoren, het oplossen van complexe problemen en zorg je voor veilige en betrouwbare voertuigen. Maintec heeft het netwerk om alles te leren wat met auto's te maken heeft. Als ervaren specialisten in de automotive industrie begrijpen we de waarde van vakmanschap en praktische kennis. Met onze opleidingen en hands-on ervaring bieden we jou de perfecte springplank om jezelf te ontwikkelen tot een bekwame, gewaardeerde en goed gehumeurde automonteur.

Functies als automotive professional

Automonteur

Automonteur

Als automonteur leer je alle technische ins-and-outs van autotechniek. Je voert periodieke onderhoudsbeurten uit, repareert defecte onderdelen en lost technische problemen op.

Autotechnicus

Autotechnicus

Liever gespecialiseerd werk doen? Als autotechnicus voer je complexere reparaties uit en stel je diagnoses. Je doet hierdoor diepgaande kennis op en duikt meer de diepte in. 

Carrosseriebouwer

Carrosseriebouwer

Een goed fundament is het halve werk. Als carrosseriebouwer werk je met verschillende technieken en structuren om onderstellen van auto’s te bouwen, repareren en onderhouden.

Wat ga je verdienen als automotive professional?

Voor een automotive professional variëren salarissen op basis van functie, ervaring en opleiding. Gemiddeld komt dat neer op: 

  • Startende automonteur/ technicus (€1.800 - €2.300)
  • Ervaren automonteur/ technicus (€2.300 - €3.000)
  • Leidinggevende en specialisten (€3.000 - €4.500+)

Weet dat deze bedragen een indicatie zijn en dat secundaire arbeidsvoorwaarden nét zo belangrijk zijn. Bij Maintec kun je erop vertrouwen dat die voorwaarden wel goed zitten. We betalen bijvoorbeeld je reiskosten en schoolgeld. Maar het allerbelangrijkste vinden we dat jij het naar je zin hebt!

Welke automotive opleidingen kan ik doen?

Maintec helpt je op weg in het vinden, doen en afronden van een opleiding. Denk aan een opleiding als MBO Autotechniek of HBO Werktuigbouwkunde, gespecialiseerd in automotive. Met de juiste kennis en ervaring op zak weet je op den duur alles over voertuigsystemen, motoren, elektronica en reparatietechnieken.

Waarom carrosseriebouwer worden bij Maintec

Allereerst vinden we voor jou als carrosseriebouwer een fijne werkplek. Daarnaast hebben we alle tijd en aandacht die nodig is om jouw gewenste toekomst helder te krijgen. Je bent voor ons namelijk een collega met wie we graag samenwerken om als team beter te worden. Deze persoonlijke aanpak én langetermijnvisie maakt van Maintec een werkgever waar jij je thuis voelt. Zo bouwen we samen aan onze Future Techforce!

Leerling Bedrijfsautotechnicus

Ridderkerk

Automotive

VMBO/LBO

1.100 - 2.385

Leerling Automonteur Bedrijfswagens

Papendrecht

Automotive

VMBO/LBO

1.100 - 2.350

BBL Autotechnicus Bedrijfswagens

Hendrik-Ido-Ambacht

Automotive

VMBO/LBO

1.100 - 2.385

Vragen? Neem contact op

Kom met ons in contact en ontdek als automonteur wat wij kunnen betekenen voor jouw toekomst! Kom langs bij een van onze regionale vestigingen.

Petra Oudhuis

Neem contact op met

Petra Oudhuis

Recruiter

petra.oudhuis@maintec.nl