Cursus E-bike, jazeker!

Leer werken met elektrische ondersteuningssystemen. Ben jij een fietsenmaker die het mechaische deel van het vak goed beheerst, maar die het werken met e-bikes lastig vindt? Dan is onze basiscursus e-bike ideaal voor jou. Je krijgt de basistheorie over spanning, stroom en weerstand en ga je heel praktisch aan de slag met verschillende ondersteuningssystemen. Na deze cursus ben je vertrouwd met elektrische systemen en kun je de meeste diagnoses voor e-bikes stellen.

Scroll verder

Wat leer je tijdens de cursus E-bike?

In een kleine groep leerlingen wordt de benodigde theorie over elektriciteit behandeld. Daarna ga je snel aan de slag: op 5 eilanden hebben wij verschillende soorten e-bikes staan, waaraan je met specifieke meetapparatuur diagnoses gaat stellen. Uiteraard leer je conclusies te trekken aan de hand van de meetresultaten, zodat je de klant het juiste advies kan geven en de fietsen het juiste onderhoud kan geven.

Onder leiding van onze ervaren leermeester zul je - afhankelijk van je voorkennis en ervaring - een flinke stap maken in de richting van e-bike specialist.

Hoe lang duurt de e-bike cursus?

Binnen één dag weet je alles, we beloven het!

Waarom een cursus aan de Maintec Vakschool?

  • Praktijk gericht een cursusopleiding volgen in de auto- en fietstechniek.
  • Technische werkervaring is niet nodig.
  • Persoonlijke begeleiding van een vakkundig leermeester.
  • Snel leren in een kleine (gemotiveerde) groep.

Studie op maat?

Maintec verzorgt ook trajecten op maat voor professionals in de fietstechniek. Wil je bijvoorbeeld als werkgever je werknemers laten bijscholen op een specifiek onderwerp? Neem contact met ons op, we maken het mogelijk.

Annet Feenstra

Neem contact op met

Annet Feenstra

Opleidingscoƶrdinator

annet.feenstra@maintec.nl

Maintec Praktijkschool Kantoor

Maintec Zeist

Maintec Praktijkschool Uden