Geld verdienen en een vak leren door te

Werken en leren bij Maintec

Bij Maintec kun je werken en leren in de techniek perfect combineren, waarbij je een vak leert en tegelijkertijd geld verdient. Met begeleiding vanaf dag één, zowel vakinhoudelijk als persoonlijk, zorgen onze coaches voor een evenwichtige balans tussen werk en studie, resulterend in een afgeronde BBL opleiding en een gegarandeerde baan voor een gouden toekomst.

Scroll verder

Een BBL opleiding, wat is dat?

en wat kan ik verwachten?

Een BBL opleiding staat voor 'Beroepsbegeleidende Leerweg'. Dat betekent leren terwijl je werkt bij een erkend leerbedrijf. Je werkt 4 dagen en 1 dag of 2 avonden ga je naar school. Als werknemer ontvang je tijdens je BBL-traject een lekker salaris, dat jaarlijks omhoog gaat tot je 21e. Maintec biedt diverse BBL-opleidingen aan, zodat jij kunt groeien in de techniek én waardevolle werkervaring kunt opdoen. Ook helpen we bij het maken van keuzes en omgaan met persoonlijke uitdagingen. We willen dat je werkt en met plezier leert!

Julia Andriesse

Neem contact op met

Julia Andriesse

Accountmanager

julia.andriesse@maintec.nl

Bekijk hier onze werken en leren vacatures

Weet jij nog niet welke opleiding je wilt volgen? Maak een afspraak met één van onze Werken & Leren coaches en maak een afspraak om je te oriënteren voor een leer- werkplek.

Ontdek welke werken en leren vacatures en vakgebieden jou aanspreken! We begeleiden je vanaf de start en zorgen ervoor dat je op de juiste plek belandt. Dat zie je ook terug in het hoge slagingspercentage van onze BBL leerlingen. Ontdekken of zo’n opleiding goed bij jou past? Bekijk hieronder onze vacatures en als je nog vragen hebt: stuur ons een mail!

Bekijk onze BBL vacatures

Start je BBL Carrière Hier

Leerling TD monteur (BBL)

Heerenveen

Werktuigbouwkunde

VMBO/LBO

2.600 - 2.800

BBL mechatronica monteur

Drachten

Elektrotechniek

VMBO/LBO

2.600 - 2.800

BBL Elektricien

Amsterdam

Elektrotechniek

VMBO/LBO

1.000 - 2.500

Wat is het salaris bij een BBL opleiding?

Start je met een BBL traject, dan ontvang je ook salaris. Wat je verdient hangt af van je leeftijd en het vakgebied waarin je werkzaam bent (CAO). Op de website van de Rijksoverheid vind je een overzicht van de actuele minimumlonen. Deze salarissen (€750,- - €2300,- per maand) zijn gebaseerd op een volledige werkweek. Vanaf 16 jaar kun je dus al geld verdienen door te werken én een opleiding te volgen.

Krijg ik een contract tijdens mijn BBL opleiding?

Een BBL contract bij Maintec lijkt veel op een gewoon arbeidscontract. Je krijgt salaris, vakantiedagen en vakantietoeslag. Wat wel verschilt is: de ketenregeling. Doorgaans heb je na 2 jaar recht op een vast contract, maar als BBL werknemer gaat deze regel niet op. Je hoeft je echter geen zorgen te maken, want je contract kan flexibel verlengd worden totdat jouw traject is afgerond. Dat is fijn, omdat werkgevers vaak voorzichtig zijn om een vast contract aan te bieden zolang je nog in opleiding bent. Over een contractverlenging bij een eventuele studievertraging hoef je dus niet te stressen!

Jay-Jay Boske ging je voor!

Wil je eerst een voorproefje voordat je een gesprek bij ons inplant? Bekijk dan hoe Jay-Jay Boske een dag meeloopt in het BBL-traject. Samen met onze Maintec professional laat Jay-Jay zien dat hij niet alleen mooie video’s aan elkaar last!


Leerlingen combineerden werk en studie bij Maintec


BBL-leerlingen kregen een vast contract na afronden opleiding


Opdrachtgevers kozen voor onze expertise en kwaliteit

Meer weten? Neem contact op

We kunnen je het beste helpen door zo veel mogelijk vragen aan je te stellen. Plan een gesprek in met ons of kom langs bij een van onze regio-vestigingen!