Samen met Maintec aan de slag in de

Installatietechniek

Bij Maintec start je carrière in de installatietechniek! Pak complexe uitdagingen aan en vind met je team de ideale oplossing. Als installateur werk je met diverse technische installaties, van verwarming en ventilatie tot duurzame systemen. Of je nu servicemonteur, loodgieter of installatiemonteur wilt worden, wij helpen je jouw carrièredoelen te bereiken zodat je vol plezier je werk kunt uitvoeren.

Scroll verder

Wat doet een installatietechnicus?

en wat kom je tegen in je werk?

Een installatietechnicus installeert, onderhoudt en repareert diverse technische systemen in gebouwen. Denk aan verwarmings-, ventilatie-, sanitair- en elektrische systemen. Een installatietechnicus kan bijvoorbeeld een cv-ketel installeren, een lekkende waterleiding repareren of een airconditioningsysteem onderhouden. Door jouw kennis en kunde zorg je voor een veilige en efficiënte werking van deze systemen. Dat draagt bij aan een prettig en veilig gevoel bij alle bezoekers van het gebouw!

Functies in de installatietechniek

Installatiemonteur

Installatiemonteur

Je draagt zorg voor het installeren en onderhouden van technische installaties. Jij zorgt ervoor dat alle systemen soepel draaien en doen wat ze moeten doen!

Servicemonteur

Servicemonteur

Voer je liever onderhouds- en reparatiewerkzaamheden uit? Als servicemonteur is het jouw taak om analyses uit te voeren, diagnoses te stellen en storingen te verhelpen.

Werkvoorbereider

Werkvoorbereider

De functietitel zegt het al. Als werkvoorbereider ben je voortdurend aan het plannen, coördineren en voorbereiden van allerlei projecten. Jij zorgt daarmee voor een soepele start!

Wat kun je verdienen in de installatietechniek?

Het salaris in de installatietechniek verschilt op basis van het functieniveau, de ervaring en het opleidingsniveau. Gemiddeld genomen kun je bij Maintec rekening houden met

  • Startend installatiemonteur/servicemonteur (€1.800 - €2.300)
  • Ervaren installatiemonteur/servicemonteur  (€2.300 - €3.000)
  • Werkvoorbereider of specialisten (€3.000 - €4.500+)

Naast het salaris zijn ook de arbeidsvoorwaarden van groot belang. Bij Maintec streven we naar uitstekende arbeidsvoorwaarden, inclusief vergoeding van reiskosten en studiekosten. Daarnaast doen we altijd ons uiterste best om ervoor te zorgen dat jij met plezier je werk kunt blijven doen.

Welke opleidingen zijn er binnen de installatietechniek?

Maintec helpt je op weg bij het vinden, volgen en voltooien van een opleiding. Denk bijvoorbeeld aan een MBO-opleiding in de installatietechniek. Met de juiste kennis en ervaring zul je uiteindelijk alles weten over installatiesystemen, HVAC-systemen, elektrotechniek en onderhoudstechnieken binnen de installatietechniek.

Waarom installatiemonteur CV worden bij Maintec

Als servicemonteur zorgen wij er allereerst voor dat jij een fijne werkomgeving krijgt. Daarnaast nemen we uitgebreid de tijd om jouw toekomstplan duidelijk te krijgen. Voor ons ben jij namelijk een gewaardeerde collega die ons team komt versterken. Dankzij onze persoonlijke benadering en langetermijnvisie voel jij je direct thuis bij Maintec. Samen bouwen we aan onze Future Techforce, waarin jij een belangrijke rol speelt!

Installatietechniek BBL

Zwolle

Installatietechniek

VMBO/LBO

900 - 2.200

BBL Installatietechniek Leerling

Zwolle

Installatietechniek

VMBO/LBO

900 - 2.200

Installatiemonteur

Groningen

Installatietechniek

MBO

2.700 - 3.300

Bij Maintec kun je diverse functies vervullen binnen de installatietechniek. Hieronder vallen rollen als installatiemonteur, servicemonteur en werkvoorbereider. Elk van deze rollen speelt een cruciale rol in het installeren, onderhouden en repareren van technische systemen.

Het salaris bij Maintec varieert op basis van je functieniveau, ervaring en opleidingsniveau. Een startende installatiemonteur of servicemonteur kan rekenen op een salaris tussen €1.800 en €2.300. Een ervaren installatiemonteur of servicemonteur verdient tussen €2.300 en €3.000, terwijl een werkvoorbereider of specialist tussen €3.000 en €4.500+ kan verdienen.

Maintec biedt hulp bij het vinden, volgen en voltooien van relevante opleidingen in de installatietechniek. Dit kan bijvoorbeeld een MBO-opleiding in de installatietechniek zijn. Met de juiste kennis en ervaring zul je uiteindelijk alles weten over installatiesystemen, HVAC-systemen, elektrotechniek en onderhoudstechnieken binnen de installatietechniek.

Vragen? Neem contact op

Neem contact met ons op en ervaar als installatiemonteur wat wij kunnen bijdragen aan jouw toekomst! Bezoek een van onze lokale vestigingen om kennis te maken.

Martijn de Rooij

Neem contact op met

Martijn de Rooij

Operationeel Manager Leerbedrijf

martijn.de.rooij@maintec.nl