Samen met Maintec aan de slag in de

Installatietechniek

Bij Maintec start je carrière in de installatietechniek! Pak complexe uitdagingen aan en vind met je team de ideale oplossing. Als installateur werk je met diverse technische installaties, van verwarming en ventilatie tot duurzame systemen. Of je nu servicemonteur, loodgieter of installatiemonteur wilt worden, wij helpen je jouw carrièredoelen te bereiken zodat je vol plezier je werk kunt uitvoeren.

Scroll verder

Wat doet een installatietechnicus?

en wat kom je tegen in je werk?

Een installatietechnicus installeert, onderhoudt en repareert diverse technische systemen in gebouwen. Denk aan verwarmings-, ventilatie-, sanitair- en elektrische systemen. Een installatietechnicus kan bijvoorbeeld een cv-ketel installeren, een lekkende waterleiding repareren of een airconditioningsysteem onderhouden. Door jouw kennis en kunde zorg je voor een veilige en efficiënte werking van deze systemen. Dat draagt bij aan een prettig en veilig gevoel bij alle bezoekers van het gebouw!

Functies in de installatietechniek

Installatiemonteur

Installatiemonteur

Je draagt zorg voor het installeren en onderhouden van technische installaties. Jij zorgt ervoor dat alle systemen soepel draaien en doen wat ze moeten doen!

Servicemonteur

Servicemonteur

Voer je liever onderhouds- en reparatiewerkzaamheden uit? Als servicemonteur is het jouw taak om analyses uit te voeren, diagnoses te stellen en storingen te verhelpen.

Werkvoorbereider

Werkvoorbereider

De functietitel zegt het al. Als werkvoorbereider ben je voortdurend aan het plannen, coördineren en voorbereiden van allerlei projecten. Jij zorgt daarmee voor een soepele start!

Wat kun je verdienen in de installatietechniek?

Het salaris in de installatietechniek verschilt op basis van het functieniveau, de ervaring en het opleidingsniveau. Gemiddeld genomen kun je bij Maintec rekening houden met

  • Startend installatiemonteur/servicemonteur (€1.800 - €2.300)
  • Ervaren installatiemonteur/servicemonteur  (€2.300 - €3.000)
  • Werkvoorbereider of specialisten (€3.000 - €4.500+)

Naast het salaris zijn ook de arbeidsvoorwaarden van groot belang. Bij Maintec streven we naar uitstekende arbeidsvoorwaarden, inclusief vergoeding van reiskosten en studiekosten. Daarnaast doen we altijd ons uiterste best om ervoor te zorgen dat jij met plezier je werk kunt blijven doen.

Welke opleidingen zijn er binnen de installatietechniek?

Maintec helpt je op weg bij het vinden, volgen en voltooien van een opleiding. Denk bijvoorbeeld aan een MBO-opleiding in de installatietechniek. Met de juiste kennis en ervaring zul je uiteindelijk alles weten over installatiesystemen, HVAC-systemen, elektrotechniek en onderhoudstechnieken binnen de installatietechniek.

Waarom installatiemonteur CV worden bij Maintec

Als servicemonteur zorgen wij er allereerst voor dat jij een fijne werkomgeving krijgt. Daarnaast nemen we uitgebreid de tijd om jouw toekomstplan duidelijk te krijgen. Voor ons ben jij namelijk een gewaardeerde collega die ons team komt versterken. Dankzij onze persoonlijke benadering en langetermijnvisie voel jij je direct thuis bij Maintec. Samen bouwen we aan onze Future Techforce, waarin jij een belangrijke rol speelt!

Installatiemonteur

Hoogeveen

Installatietechniek

MBO

2.500 - 3.400

BBL leerling installatiemonteur

Groningen

Installatietechniek

VMBO/LBO

950 - 2.500

Aircomonteur

Assen

Installatietechniek

MBO

3.000 - 4.000

Installatietechniek omvat het installeren, onderhouden en repareren van technische systemen zoals verwarming, ventilatie en elektriciteit. Bij Maintec leer je alles over deze essentiële vaardigheden.

E en W in installatietechniek verwijzen naar Elektrotechniek en Werktuigbouwkunde. Deze disciplines zijn cruciaal voor het ontwerpen en onderhouden van technische installaties.

Omscholen naar installatietechniek is een geweldige stap voor een carrière in een groeiende sector. Maintec biedt begeleiding en opleidingen om deze transitie soepel te laten verlopen.

Voor een carrière in de installatietechniek zijn er diverse opleidingen beschikbaar, waaronder MBO-opleidingen in installatietechniek, elektrotechniek en HVAC-systemen. Maintec helpt je bij het kiezen van de juiste opleiding die past bij jouw carrièredoelen.

Als ZZP'er in de installatietechniek kun je rekenen op een dynamische werkomgeving met diverse projecten. Maintec ondersteunt ZZP'ers met advies, netwerkmogelijkheden en projectbemiddeling. Onze collega's bij Lokaal Personeel staan klaar om je te helpen.

Bij Maintec combineren we werken en leren in de installatietechniek. Dit betekent dat je praktijkervaring opdoet terwijl je studeert, wat essentieel is voor een succesvolle carrière in deze sector.

Kiezen voor een carrière in de installatietechniek betekent kiezen voor een toekomst in een groeiende en essentiële sector. Met een focus op duurzaamheid en innovatie biedt het vakgebied zowel uitdaging als zekerheid.

Installatietechniek bedrijven spelen een cruciale rol in het ontwerpen, installeren en onderhouden van technische systemen in gebouwen. Wij bieden diverse carrièremogelijkheden en ondersteuning voor professionals in deze sector. Neem snel contact op met de dichtstbijzijnde vestiging.

Bij Maintec kun je diverse functies vervullen binnen de installatietechniek. Hieronder vallen rollen als installatiemonteur, servicemonteur en werkvoorbereider. Elk van deze rollen speelt een cruciale rol in het installeren, onderhouden en repareren van technische systemen.

Het salaris bij Maintec varieert op basis van je functieniveau, ervaring en opleidingsniveau. Een startende installatiemonteur of servicemonteur kan rekenen op een salaris tussen €1.800 en €2.300. Een ervaren installatiemonteur of servicemonteur verdient tussen €2.300 en €3.000, terwijl een werkvoorbereider of specialist tussen €3.000 en €4.500+ kan verdienen.

Maintec biedt hulp bij het vinden, volgen en voltooien van relevante opleidingen in de installatietechniek. Dit kan bijvoorbeeld een MBO-opleiding in de installatietechniek zijn. Met de juiste kennis en ervaring zul je uiteindelijk alles weten over installatiesystemen, HVAC-systemen, elektrotechniek en onderhoudstechnieken binnen de installatietechniek.

Vragen? Neem contact op

Neem contact met ons op en ervaar als installatiemonteur wat wij kunnen bijdragen aan jouw toekomst! Bezoek een van onze lokale vestigingen om kennis te maken.

Marcelo Malanda

Neem contact op met

Marcelo Malanda

Vestigingsmanager

marcelo.malanda@maintec.nl