Pak hogere versnellingen in de

Fietstechiek

In de fietstechniek kun je aan de slag als fietsenmaker, technisch specialist of als werkplaatsbeheerder. Maintec kijkt naar jouw doelen en zoekt voor jou de beste werkplek. Verken innovatieve technologieën, ga aan de slag als verkooptalent of focus je op reparaties en onderhoud. Wij zorgen ervoor dat je het werk met een lach kunt doen. Toffe collega’s, goede voorwaarden en duidelijk weten waar je aan toe bent.

Scroll verder

Wat doet een fietsenmaker?

en wat kom je tegen?

Als fietsenmaker zorg je dat fietsen in topconditie zijn. Repareren, onderhouden, afstellen en vervangen van onderdelen, zodat ze weer als nieuw zijn. Als fietsenmaker geef je ook betrouwbaar advies aan klanten, dat hen helpt bij het kiezen van de juiste fiets en accessoires. Maintec regelt dat jij de fijne kneepjes van het vak leert en kunt doen wat je leuk vindt. Dan zorg jij ervoor dat iedereen weer lachend de zon tegemoet kan fietsen.

Functies in de fietstechniek

Fietsenmaker

Fietsenmaker

Repareer fietsen, onderhoud alle onderdelen en leer alles over afstellingen en versnellingen. Als fietsenmaker ben je daarnaast veel met mensen in contact.

Technisch specialist

Technisch specialist

Wil je meer de diepte in? Als technisch specialist bij Maintec leer je complexe problemen diagnosticeren en oplossen. Van e-bikes tot mountainbikes, jij leert hoe je het moet fixen. 

Werkplaatsbeheerder

Werkplaatsbeheerder

De werkplaats wordt jouw domein. Zorgen dat de werkplaats efficiënt functioneert is jouw taak. Je plant reparaties in,  zorgt ervoor dat alles gesmeerd loopt en iedereen zijn werk kan doen.

Wat kun je verdienen in de fietstechniek?

In de fietstechniek verschilt het salaris op basis van functie, ervaring en opleiding. Gemiddeld komt dat neer op: 

  • Instapniveau fietsenmaker (€1.800 - €2.300),
  • Ervaren fietsenmaker (€2.300 - €3.000)
  • Technisch specialisten en werkplaatsbeheerders (€3.000 - €4.500+). 

Daarnaast zijn de arbeidsvoorwaarden nét zo belangrijk. Bij Maintec schieten we hoog in op die arbeidsvoorwaarden. Ook betalen we je reiskosten en schoolgeld. Daarnaast doen we ons best om ervoor te zorgen dat jij met plezier je werk kunt doen.

 

Welke opleidingen kan ik doen binnen de fietstechniek?

Een technische opleiding of specifieke fietstechniek opleiding is een perfecte basis om mee te starten. Je kunt de MBO-opleiding tot fietsenmaker volgen of een meer gespecialiseerde cursus fietstechniek volgen. Geef bij ons aan wat je wil, dan gaan wij voor je op zoek!

Waarom fietsenmaker worden bij Maintec

Bij Maintec creëren we een chille werkomgeving waar jouw doelen centraal staan. We plannen tijd met je in en praten samen om je toekomstvisie helder te krijgen. Met jou als gewaardeerde collega werken we samen om continu te groeien. Bij Maintec, waar we persoonlijke aandacht en langetermijnvisie combineren, voel jij je thuis. Samen bouwen we aan onze Future Techforce!

Fietsmonteur

Leiden

Fietstechniek

2.350 - 2.500

Fietstechnicus

Baarn

Fietstechniek

2.350 - 2.500

Beginnend fietsenmaker

Eindhoven

Fietstechniek

2.350 - 2.500

Vragen? Neem contact op

Kom met ons in contact en ontdek als fietsenmaker wat wij kunnen betekenen voor jouw toekomst! Kom langs bij een van onze regionale vestigingen.

Annet Feenstra

Neem contact op met

Annet Feenstra

Opleidingscoƶrdinator

annet.feenstra@maintec.nl