Over Jens

Ontmoet Jens, student Mechatronica en werkzaam als mechatronica monteur via Maintec. Jens houdt ervan om actief bezig te zijn en is dan ook gek op sporten (van fitness tot hardlopen, snowboarden en kickboxen). Hij vindt het belangrijk omdat zijn grenzen te blijven verleggen en te blijven leren. En dat is dan ook de reden dat wij zo blij met hem zijn bij Maintec!

Voor zijn opleiding Mechatronica heeft hij interieurbouw gestudeerd,  uiteindelijk kwam hij er tijdens de studie achter dat die opleiding toch niet helemaal goed bij hem paste en is toen door een vriend gewezen op het BBL-traject bij Maintec.

Het gaafste wat hij tot nu toe heeft gedaan via Maintec? Een werkbezoek aan Zuid-Korea! Om bij het hoofdkantoor van Samsung in de fabriek hijsmiddelen op te hangen te, monteren en in bedrijf te stellen.

Scroll verder

''Het leukste aan mijn werk vind ik dat ik veel vertrouwen en vrijheid krijg om mijn werk zelf in te richten''.

Wat is je huidige functie en wat zijn je werkzaamheden?

Ik werk bij Cleanroom Cranes als mechatronica monteur. We bouwen bovenloopkranen voor in cleanrooms van bijvoorbeeld ASML, Intel & Samsung.

Ik bouw de hijskranen van begin tot eind op. Daarbij kun je denken aan het mechanisch assembleren tot aan het instellen en aftesten van de kranen. Super afwisselend en uitdagend werk dus!

De combinatie van werken-leren past goed bij mij en zorgt ervoor dat ik kan studeren en toch ook een degelijk inkomen heb, super fijn!

Kun je ons meenemen in een project waar je trots op bent?

Een werkbezoek aan Zuid-Korea! Ik ben daar naartoe gevlogen en 2 weken gebleven om op het hoofdkantoor van Samsung (in de fabriek) hijsmiddelen op te hangen, super gave ervaring!

Goede werk-privé balans of veel verdienen?

Ik vind salaris best belangrijk, maar niet zo belangrijk dat ik voor €200,- per maand extra bijvoorbeeld een veel minder leuke baan aan zou nemen. De inhoud van het werk is ook belangrijk.

Daarentegen, als het bedrag écht héél veel hoger zou zijn, zou ik het overwegen iOS 8.3

Werken in de techniek

Op zoek naar een technische bemiddelaar die goed, betrouwbaar en meedenkend is? Ontdek hoe Maintec jou kan helpen bij het vinden van de perfecte match voor jouw technische carrière.