Helena: één van de vrouwelijke toppers van Maintec!

Ontmoet Helena: monteur werkzaam bij de NS via Maintec. Het leek ons leuk om een testimonial toe te wijden aan onze technische vrouwelijke toppers. Helena is vanuit de retail-sector overgestapt naar de technische branche waar zij met veel plezier haar passie uitvoert: werken met haar handen.

Scroll verder

Quote die Helena inspireert

  ‘’Ik kan het elke vrouw aanraden om een technische functie te omarmen. Als je je mannetje weet te staan, zeg ik doen!’’

De overstap naar de techniek

Helena is gestart met een Retail opleiding, waarna ze jaren met plezier in de retail heeft gewerkt. Ze startte als verkoopmedewerker waar ze door wist te groeien tot assistent bedrijfsleider. Dat ging goed, maar toch was dit het nét niet helemaal.  

Toen kwam ze in 2009 in contact met een uitzendbureau, zij boden haar een technische baan aan. Ze startte als ‘’Technician’’. Het was een baan die haar super goed afging. Eindelijk kon ze met haar -twee rechter- handen werken doormiddel van een goed inwerkproces, interne opleidingen en veel interesse in het vak heeft zij er 4 jaar met veel plezier gewerkt. Helaas kwam er na 4 jaar een einde aan het avontuur en ging ze op zoek naar een andere uitdagende functie in de techniek.  

Waarom Maintec?

Momenteel is ze werkzaam bij de NS via Maintec. Als monteur doet ze super fijn werk en heeft ze erg behulpzame collega's. Ze geeft aan dat Maintec haar erg goed heeft bijgestaan op zowel zakelijk als persoonlijk vlak. 

Herken jij jezelf in Helena, maar heb jij de overstap naar de techniek nooit durven nemen? Wij begeleiden je graag met een eventueel omscholingstraject. Heb jij de eerste stappen in de techniek al gezet? Uiteraard hebben we genoeg opdrachtgevers die staan te springen om goede vrouwelijke monteurs in dienst te nemen. 

Ben jij klaar om het volgende succesverhaal bij Maintec te schrijven?

We kijken ernaar uit om meer technische talenten zoals Helena te verwelkomen en te ondersteunen op hun professionele reis. Voel je geïnspireerd door Helena's verhaal? Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek wat Maintec voor jou kan betekenen.