Denzel: Van stagiair naar Junior Recruiter bij Maintec

Maak kennis met Denzel de Kat. Vorig jaar begon Denzel als stagiair bij Maintec en is inmiddels werkzaam als Junior Recruiter. Denzel is niet alleen een student en parttimer, maar ook een getalenteerde rapper.

Scroll verder

Quote die Denzel inspireert

'Things always get harder right before the level-up… Remember that'

Van Stagiaire tot Recruiter

Tijdens mijn stageperiode heb ik veel geleerd van het echte bedrijfsleven. Dit was dan ook mijn eerste echte ervaring in het bedrijfsleven. In mijn traject heb ik mezelf ontwikkeld op verschillende gebieden. Ik ben bij Maintec gekomen om de marketingfunctie te vervullen en mijn stageonderzoek op het gebied van socialmediamarketing af te ronden, maar uiteindelijk heb ik ook mogen proeven van recruitment en sales gerelateerde zaken. Daarnaast kreeg ik veel de vrijheid om me dag zelf in te vullen en werd ik niet als stagiaire gezien, maar echt als collega wat me een goed gevoel gaf. Ik ben zeer tevreden over mijn stageperiode en heb deze afgerond met een 7! Hoogtepunt van mijn stageperiode: met een Tik-Tok marketingvideo zijn we viraal gegaan en dit kon ik goed gebruiken voor mijn stageonderzoek.

Hoe LinkedIn mij een droomstage bezorgde

Ik ben benaderd door Maintec Eindhoven via LinkedIn. Ik zocht een stageopdracht voor mijn opleiding Ondernemerschap & Retail management in de richting marketing en deze functie stond open bij de vestiging in Eindhoven.

Een warm welkom

Direct goed, Maintec voelde aan als een warm en innoverend bedrijf. Nadat ik benaderd was door Daphnie via de mail kreeg ik gelijk een goed gevoel bij Maintec door de bedrijfscultuur die ik terugzag in de mail en daarnaast sprak de manier van communiceren mij aan. Ze waren open en het gesprek liep informeel wat ik zelf erg prettig vond. Vervolgens had ik een 1e kennismakingsgesprek met Mickel - Vestigingsmanager van Maintec Eindhoven. Na mijn allereerste gesprek was ik volledig overtuigd; Maintec en ik zijn een perfecte match, zowel op persoonlijk vlak als professioneel. Naast Maintec had ik ook stageopties bij andere bedrijven, maar deze konden Maintec niet evenaren.

Tijdens mijn eerste dag bij Maintec werd ik gelijk warm ontvangen en voelde het alsof ik hier al langer werkte en team Eindhoven al langer kende. De werksfeer op het kantoor was erg goed. Ondanks dat ik geen enkele ervaring had in de technische sector waarin Maintec Actief is, was alles compleet nieuw voor mij. toch vond ik in team Eindhoven een ongekende steun, waardoor ik me snel thuis voelde en met vertrouwen nieuwe uitdagingen aanging.

Een drievoudige rol bij Maintec: Mijn ervaringen als Recruiter, Accountmanager en Marketeer

Mijn functie is een mix van marketeer, recruiter en accountmanager. Ik werk nu 3 dagen per week en in combinatie met het afstuderen van mijn studie is dit goed te combineren. Verder vind ik mijn functie erg leuk doordat het veelzijdig is.

Waarom ik besloot om voor Maintec te werken

Mijn overgang van stagiair naar recruitmentmarketeer verliep soepel. Ik pas erg goed binnen het team in Eindhoven waardoor ik over ging van stagiaire naar medewerker. Ik heb besloten om in dienst te treden voor Maintec omdat Maintec een bedrijf is die past bij mij qua bedrijfscultuur, ik mezelf goed kan door ontwikkelen en het erg naar me zin heb in team Eindhoven. Met behulp van de stage kon ik een goede start maken als echte medewerker. 

De onmisbare vaardigheden die ik meeneem

Gedurende mijn stage heb ik een verschillende vaardigheden opgedaan die nu van onschatbare waarde zijn in mijn huidige rol. Ik heb geleerd om visuals op te maken door gebruik te maken van Canva voor allerlei marketingdoeleinden.

Daarnaast heb ik mijn communicatievaardigheden verder kunnen ontwikkelen, waardoor ik nu duidelijker en overtuigender kan communiceren binnen een professionele setting. Verder heb ik geleerd resultaatgericht te werken door duidelijke doelen te stellen, wat mijn productiviteit en focus heeft verhoogd. Tot slot heeft mijn stageperiode mijn empathisch vermogen verbeterd, wat mij nu in staat stelt om effectiever te verbinden met zowel teamgenoten als vakspecialisten door een beter begrip van hun behoeften en standpunten.

Zet de stap: Ontdek jouw toekomst bij Maintec

Ben je geïnspireerd door de ervaringen van Denzel en zie je zelf al deel uitmaken van het dynamische team van Maintec? Wacht dan niet lager. Ontdek de mogelijkheden voor jouw carrière. Bekijk onze vacatures door te klikken op de knop "Werken bij Maintec".