Rebranding Maintec: Achter de schermen met backstageshots

Bij Maintec geloven we in het belang van transparantie en willen we onze vakspecialisten en technische opdrachtgevers betrekken bij het rebrandingproces. Daarom nemen we je graag mee achter de schermen van de fotografie die we hebben ingezet om onze rebranding kracht bij te zetten. In dit artikel delen we de stappen die we hebben genomen en laten we je het verbluffende resultaat zien.

Scroll verder

Achter de schermen: De kracht van backstageshots

We weten dat onze vakspecialisten en technische opdrachtgevers houden van een kijkje achter de schermen. Daarom hebben we bewust gekozen voor backstageshots tijdens het rebrandingproces. Deze beelden laten zien hoe we te werk zijn gegaan en tonen het vakmanschap en de toewijding die wij als Maintec-team hebben bij het realiseren van onze nieuwe identiteit. We willen jullie meenemen in het proces en jullie enthousiasmeren voor onze rebranding.

Groepsfoto van Werken & Leren voor de rebanding van Maintec

Fotografie voor de rebranding van Maintec

Onze rebranding begon met een doordacht fotografieproces dat in verschillende stappen is uitgevoerd:

Stap 1: Concept en planning

Het succesvol uitvoeren van een rebranding begint met een sterk concept en een gedetailleerde planning. We hebben uitgebreid onderzoek gedaan naar onze doelgroep, de boodschap die we wilden overbrengen en de visuele elementen die daarbij passen. Door de juiste strategie te bepalen, konden we ons focussen op het creëren van een krachtig beeldverhaal dat onze nieuwe identiteit vertegenwoordigt.

Vakspecialist van Maintec op de foto voor de rebranding
Shootfoto voor de rebanding van Maintec

Stap 2: Locatie en setting

Het uitzoeken van de perfecte locatie en ambiance was een cruciaal onderdeel om precies de juiste vibe en stijl te vinden. We hebben met de grootste zorg een omgeving uitgekozen die onze waarden en centrale boodschap uitademt. Of het nu ging om een futuristische werkplek of een technisch complex, de locatie moest als een naadloos maatpak passen bij onze nieuwe identiteit.

Voor de fotografie van locatie 1, namen we onze intrek in ROVC in Ede. Een plek die ademt met de passie voor techniek en innovatie die we zo hoog in het vaandel dragen.

Vervolgens hebben we het anker uitgeworpen bij DAMEN SHIPYARD in Zeeland voor onze fotografie op locatie 2. Deze indrukwekkende scheepswerf weerspiegelt perfect onze liefde voor vakmanschap, precisie en grootschalige technische projecten.

Stap 3: Verlichting en apparatuur

Goede verlichting en kwalitatieve apparatuur zijn van cruciaal belang bij het maken van professionele foto's. We hebben gezorgd voor de juiste belichtingstechnieken en gebruikgemaakt van geavanceerde fotografieapparatuur om de details van onze rebranding tot leven te brengen. Dit zorgde voor hoogwaardige beelden die de aandacht trekken en ons verhaal versterken.

Marketing manager - Yasar Erol

Stap 4: Modellen en styling

Om onze vernieuwde identiteit echt tot leven te brengen, kozen we niet voor professionele modellen. Nee, we kozen voor de echte sterren van onze organisatie: onze eigen collega's. Of ze nu op onze vestigingen werken of bij onze klanten, elk van hen vertegenwoordigt de unieke diversiteit en deskundigheid van ons team.

We zorgden ervoor dat hun outfit en stijl naadloos aansloten bij onze kernboodschap en voelden aan als een tweede huid. En belangrijker nog, we zorgden ervoor dat ze zich volkomen op hun gemak voelden voor de camera. Zo hebben we oprechte, authentieke beelden gecreëerd die onze doelgroep echt raken. Er gaat immers niets boven de glimlach van een tevreden collega om de ware geest van ons bedrijf uit te drukken!

Stap 5: Fotograferen en nabewerking

Tijdens de fotoshoot hebben we elk moment vastgelegd en ervoor gezorgd dat elk beeld perfect onze nieuwe identiteit communiceert. Na de fotoshoot hebben we de beelden zorgvuldig nabewerkt om de juiste sfeer en uitstraling te bereiken. Door professionele nabewerkingstechnieken toe te passen, hebben we ervoor gezorgd dat de beelden er levendig en professioneel uitzien.

Trots op het eindresultaat

Bij Maintec kijken we met trots terug op het transformatieproces dat we hebben doorgemaakt en de centrale rol die fotografie daarin heeft gespeeld. We hebben jullie mee achter de schermen genomen, niet alleen om de impact van onze rebranding te versterken, maar ook om jullie een kijkje te geven in het proces door middel van backstageshots. We hebben iedere stap van dit fotografieproces in detail belicht.

We hopen dat dit blog jullie heeft geïnspireerd en jullie net zo enthousiast heeft gemaakt over onze vernieuwde identiteit als wijzelf. Klaar voor deze nieuwe reis met Maintec? We kunnen niet wachten om het samen met jullie te beleven!