Future techforce in strijd tegen personeelstekorten

Nieuwe uitstraling Maintec

Grote tekorten aan technisch personeel, het staat overal op de agenda. Maintec maakt het maatschappelijke beter te behappen. Met 550 specialisten verspreid over het land aan het werk via verschillende vestigingen, is Maintec een bekende speler in de technische sector. De transitie naar future techforce vergroot die bekendheid verder. Zodat meer specialisten zich aan het label verbinden en bedrijven daardoor gemakkelijker aan technisch talent komen.

Scroll verder

Maintec is een collectief van gemotiveerde vakspecialisten. Nicky Minten, operationeel manager lokaal & internationaal, vertelt: “Bedrijven zien ons vaak als leverancier van personeel. Strikt genomen is dat misschien zo, maar we doen het op onze eigen manier. Mensen zijn in dienst bij Maintec. Dat betekent dat we veel extra’s doen en mensen echt zien als collega’s.”

Passende match

“We vinden de mooiste projecten en beste werkbeleving voor onze specialisten. Wil iemand een opleiding doen? Een nieuwe uitdaging in het werk aangaan? Wij helpen en vinden een passende match.” Collega Martijn de Rooij, operationeel manager Maintec leerbedrijf, vult aan: “Mensen gaan via Maintec de arbeidsmarkt op. Dat houdt meer in dan dat we iemand simpelweg doorzetten naar een werkgever. We staan naast collega’s, hebben informeel contact en ondersteunen in het werk met bijvoorbeeld gereedschap of werkkleding.”

Samenwerking Tecforce

Dat alles gaat in nauwe samenwerking met zusterlabel Tecforce, samen met Maintec onderdeel van TecqGroep. CEO Johan Rensing: “De labels bedienen samen de hele technische markt. Bij Maintec vind je echte vakspecialisten. De future techforce, zoals wij dat noemen. Mensen die met hun handen geweldige dingen kunnen. Daarnaast is er Tecforce met de zogenoemde white collar profielen. Engineers en techneuten die op papier de ingewikkeldste producten en processen uitwerken.”


Links: Martijn de Rooij - Operationeel Manager Leerbedrijf, midden: Johan Rensing - CEO TecqGroep en rechts: Nicky Minten - Operationeel Manager Lokaal Personeel & Internationaal Personeel

One-stop-shop

Voor bedrijven is Maintec dankzij de nauwere samenwerking met Tecforce een handige one-stop-shop. Er is één aanspreekpunt voor een continue inzetbaarheid van technisch talent. Voor kandidaten geldt Maintec als werkgever voor het leven. Een samenwerking waarin je veel bewegingsruimte voor eigen ambitie en ontwikkeling vindt. Martijn de Rooij: “Iedereen die in de techniek wil werken, gemotiveerd is en technisch talent heeft, kan zich bij ons scholen en blijven ontwikkelen”

Dichtbij

De onderlinge verbondenheid binnen Maintec is een grote kracht. “Je werkt bij Maintec en dat doe je in een mooi project bij een bedrijf in de buurt”, legt Nicky Minten beeldend uit. “Het is dus niet andersom: ik werk hier om de hoek en dat doe ik toevallig via Maintec.” Op verschillende vestigingen verspreid door het hele land, kunnen medewerkers ongedwongen even binnenlopen voor hulp, advies of een praatje met een collega. Maintec staat dichtbij de mensen. Er is altijd een locatie in de buurt.

Community

De focus op het community-gevoel werkt, dat bewijzen de cijfers. Maintec groeit in de krimpende technische arbeidsmarkt, in 2022 met maar liefst 30%. “Voor ons geen verrassing”, lacht CEO Johan Rensing. “De nieuwe website en aangepaste uitstraling van het merk met bijbehorende vestigingen laten vanaf dit voorjaar zien wat wij allang weten: bij Maintec voel je je op je plek. Mensen willen hier simpelweg graag blijven.”

Over Maintec

Op dit moment werken er zo’n 550 vakspecialisten via Maintec door het hele land. In 2022 werden er 200 opleidingen voltooid en werkten een kleine 300 techneuten op een opleidingsplek. Ook zij-instromers kunnen bij Maintec terecht voor een opleidingstraject dat aansluit op hun ambities en ontwikkelbehoeften, zo zijn er opleidingen in de ventilatietechniek, fietstechniek en in de autotechniek. Maintec werft talent nationaal en internationaal. In dat laatste geval staat Maintec ook klaar met begeleiding om het dagelijks leven buiten werktijd eveneens goed vorm te geven.

Heb je vragen over dit persbericht

Heb je een vraagteken boven je hoofd na het lezen van dit persbericht? Geen zorgen! Bij Maintec zijn we trots op onze transparantie en heldere communicatie. Stel je vraag via telefoon, e-mail of ons online contactformulier - wij zorgen voor het antwoord. Houd deze pagina in de gaten voor het laatste Maintec nieuws en ontdek wat ons de betrouwbare partner in technische dienstverlening maakt.

Yasar Erol

Neem contact op met

Yasar Erol

Marketing Manager

yasar.erol@tecqgroep.com