Log in

Maintec is de beste plek voor vaklieden en leerlingen om banen
in de te vinden.

Werken bij Maintec: ervaringen uit de praktijk

Benieuwd hoe het is om voor Maintec te werken en hoe je carrière er vervolgens uit kan zien? Lucas Pater, die anderhalf jaar geleden bij Maintec aan de slag ging, vertelt je graag wat er allemaal gebeurd is, en wat hij vindt van de begeleiding door Maintec.

Hoi Lucas, wat is je achtergrond?
Ik kom uit de metaalbranche en heb daarnaast een elektrotechnische opleiding genoten.

Hoe ben je bij Maintec terecht gekomen en hoe ziet je carrière er tot nu toe uit?
Maintec heeft mij benaderd en na een aantal persoonlijke gesprekken kon ik snel aan het werk bij een bedrijf in de elektrotechniek. De eerste werkgever bleek helaas geen perfecte match. Gelukkig had ik intensief contact met mijn persoonlijke begeleider, en zijn we verder gaan kijken.

Zo ben ik terecht gekomen in de koeltechniek, een prachtige wereld waarin mijn twee vakgebieden elkaar kruisen. Inmiddels ben ik bijna klaar met mijn opleiding en werk ik als koelmonteur melktanks bij Alfa Koeling.

Maintec heeft me kennis laten maken met een heel nieuwe wereld

Lucas - Koelmonteur

Links Jeffrey - Regiomanager bij Maintec | Rechts Lucas - Koelmonteur via Maintec bij Alfa Koeling

Hoe ziet een standaard werkdag van jou er uit?
De avond tevoren krijg ik te horen waar ik de volgende dag moet zijn. Meestal stap ik tussen 7.30 en 8 uur in de auto op weg naar mijn eerste klus. ‘s Ochtends is het altijd de vraag of het een dag vol onderhoud wordt, of dat er een storing tussendoor komt. Ook het onderhoudswerk is afwisselend; de ene stal is de andere niet. Hebben ze automatische melkrobots of gebruiken ze nog een conventionele methode?

Wat maakt jouw werk zo leuk?
De afwisseling: dat elke dag anders is en ik lekker onderweg ben. Het leuke van werken als lerende en werkende vakspecialist, is dat ik het geleerde direct kan toepassen in mijn dagelijkse werkzaamheden.

Wat vind je van de begeleiding van Maintec?
Het mooie van Maintec vind ik dat ze denken in mogelijkheden. Ze hebben echt mijn ogen geopend en me kennis laten maken met een heel nieuwe wereld. Als je me dit een paar jaar geleden had verteld had ik je voor gek verklaard!

Maintec is verder heel betrokken en lost alle problemen op waar je tegenaan loopt. Mijn begeleider is altijd bereikbaar en ik heb plezierig contact met hem. Hij is zelfs een dagje bij komen “stagelopen”. Ik dacht eigenlijk dat hij alleen maar in de weg zou lopen, maar het was hartstikke leuk!

Wat doe je naast je werk graag?
Als ik niet aan het werk ben, kook ik graag en rijd en sleutel ik graag aan mijn motor.

Dank je wel Lucas!

Weten hoe een werkdag van Lucas er uit ziet? Bekijk de video!

Jeffrey - Regiomanager bij Maintec

Dit zegt zijn Jeffrey over Lucas:
Wij hebben Lucas leren kennen als een vrolijke jongen. Ongeveer anderhalf jaar geleden hebben wij hem geplaatst in het vakgebied waar hij een opleiding voor had genoten; de elektrotechniek. Hoe langer hij voor ons werkte, hoe beter we hem leerden kennen. Tijdens tussentijdse evaluaties in een koffietentje in Deventer vertelde hij dat elke dag de hele dag binnen zitten niet zijn grootste hobby is. Met een achtergrond in de metaalbranche en een opleiding in de elektrotechniek wist hij niet dat er ook andere mogelijkheden waren.

Een paar evaluatiemomenten verder kwam de vacature van Koelmonteur service & onderhoud voorbij. Dit leek in eerste instantie een brug te ver, maar onze klant was al heel lang opzoek naar iemand met de juiste normen en waarden. “Een aansluitende opleiding en de rest, daar kunnen we samen naar kijken!” Zo kwam Lucas bij Alfa Koeling terecht als nieuwbouwmonteur. Hij leerde het bedrijf kennen, de werkwijze, de klanten en de producten. Hierna stonden alle signalen op groen en zijn we in overleg gegaan om zijn contract te verlengen, want dan betalen wij je opleiding voor koelmonteur (STEK & F-Gassen). Covid-19 heeft de examens even uitgesteld, maar inmiddels werkt Lucas zelfstandig als koelmonteur en heb ik kunnen zien hoeveel plezier hij hieraan beleeft!