Solliciteren Log in
< class="">Trends & ontwikkelingen binnen de arbeidsbemiddeling

Groeiende markt

Vanaf april zagen wij een groei in het aantal vacatures. Voornamelijk lassers en constructiewerkers hebben wij vanaf maart aan een leuke baan geholpen.

Marktvraag

De vraag heeft zich ook doorgezet in het tweede halfjaar van 2021. In het tweede kwartaal van 2021 stond het werkloosheidspercentage op 3,3%. Waar in 2020 de werkloosheid steeg, is dit in 2021 flink gedaald.

Marktgroei

De vraag binnen de machinebouw, metaalbewerking en elektrotechniek is alleen maar verder gestegen in het laatste kwartaal van 2021.Grootste groei in...

Het einde van het jaar komt weer in zicht. November is van start gegaan en daarmee zijn we ook al weer ver in het laatste kwartaal van 2021. Wat kunnen wij tot nu toe zeggen over het afgelopen jaar? Wat heeft de arbeidsmarkt gedaan en hoe staat het nu? Lees het in onze blog over trends en ontwikkelingen binnen de technische arbeidsmarkt in regio Friesland!

Zoals terug te lezen in onze vorige blog, kwamen de vacatures begin dit jaar moeilijk van de grond. Dit heeft als oorzaak dat de lockdown tot ongeveer februari standhield en bedrijven de start van het jaar afwachtten. Waar wel groei te vinden was, was in de machinebouw en installatietechniek. De helft van onze vacatures kwam uit deze hoek.

Vanaf april zagen wij weer een groei in het aantal vacatures. Voornamelijk lassers en constructiewerkers hebben wij vanaf maart aan een leuke baan geholpen. De vraag binnen de machinebouw, metaalbewerking en elektrotechniek is alleen maar verder gestegen. Voornamelijk profielen als constructiebankwerker is relatief veel vraag naar, maar weinig aanbod. Ditzelfde geldt voor gecertificeerde lassers, cnc operators en installatiemonteurs.

 

De huidige werkzoekenden zijn mensen die al langdurig werkzoekend zijn of momenteel al in een baan zitten. Daarom moeten wij als detacheerder meeveren met deze markt.

Linda, Jeannette en Mikki – Maintec Heerenveen


Deze vraag heeft zich ook doorgezet in het tweede half jaar van 2021. Niet alleen in de bovengenoemde profielen was het aanbod schaars, in het tweede kwartaal van 2021 stond het werkloosheidspercentage op 3,3% (bron: CBS.nl). Waar in 2020 de werkloosheid steeg, is dit in 2021 flink gedaald.

Zoals u kunt zien is daardoor de huidige arbeidsmarkt flink uit verhouding. Als werkzoekende wordt hier gebruik van gemaakt door hoge eisen te stellen aan (toekomstige) werkgevers. Bedrijven daarentegen zijn milder geworden, het eisenpakket wordt bijgesteld en de mogelijkheden breder.

Hoe gaat Maintec te werk?

Focus verleggen! De huidige werkzoekende zijn mensen wie al langdurig werkzoekend zijn of momenteel al in een baan zitten. Daarom moeten wij als detacheerder meeveren met deze markt. Hoe wij dit doen? Door Future Workforce te integreren in onze bemiddeling.

Maar wat houdt dat precies in, Future Workforce? In grote lijnen is dit het binden van kandidaten aan Maintec. Dit doen wij door vastigheid te bieden in de vorm van een jaarcontract / contract voor onbepaalde tijd, het bieden van goede arbeidsvoorwaarden, het organiseren van leuke evenementen #funtowork, actieve marketing, het omscholen en bieden van opleiding- en ontwikkelingsmogelijkheden en eigenlijk door te doen wat wij altijd al doen; technische vakspecialisten blij maken met een baan voor langere tijd. Wij kijken naar wat een vacature leuker maakt dan al die andere vacatures en waarom je nu écht bij deze specifieke opdrachtgever wil werken. Eerlijk is eerlijk, het is niet de makkelijkste periode in de uitzendbranche. Alleen het maakt ons wel creatiever en gemotiveerder om de technische vakspecialist aan die ene leuke baan te helpen!

Wil je meer weten over de Future Workforce van Maintec?
Neem contact met ons op en wij geven je graag meer informatie!

Bel ons:

0513-653434

Download de infographic hier

Bekijk hier hoe wij omgaan met jouw privacy