Log in

Maintec'ers aan het woord

Ik ben #trots op de samenwerking bij Maintec, #trots dat we voor klanten een onderdeel in hun organisatie mogen zijn, waarbij we veiligheid en professionaliteit bieden en met een opgeheven hoofd na de opdracht een tevreden klant hebben geholpen.

Alain Rotthier - Veiligheidskundige

1. Hoelang werk je al bij Maintec?

Ik ben in mei voor het eerst gestart bij Maintec.

2. Voor welke opdrachtgever van Maintec werk je?

Via Actemium op Zeeland Refinery

3. Wat heb je hiervoor gedaan?

Hiervoor was ik verantwoordelijk voor diverse zaken van veiligheid, ISPS tot audits vanuit de BRZO. In januari heb ik besloten om op ZZP-basis voor mijzelf te werken.

4. Wat is je functie bij de opdrachtgever?

Ik ben veiligheidskundige op de TAR t.b.v. het veilig werken en het naleven van de RIVM-richtlijnen. 

Hierbij spreken we niet alleen Actemium medewerkers aan, maar ook andere contractoren. We moeten het samen doen om deze periode van corona en gepland onderhoud voor ZR veilig uit te kunnen voeren. Dit valt niet altijd mee. Mensen zijn Corona moe en werken samen met verschillende culturen uit verschillende werelddelen. Echter, als je de medewerkers positief benaderd is de feedback met een duim omhoog en een lach. Zo komen we samen veilig door de dag.

5. Wat lost Maintec voor je op?

Indien er communicatie problemen zijn, kan Maintec direct inspringen en dit direct bespreken met de klant.

6. Waarom heb je voor Maintec gekozen?

Ik zag de advertentie op Indeed en deze trok mijn aandacht, na contact te hebben gelegd was er een zeer duidelijke en open communicatie wat persoonlijk bij mij past.

7. Wat maakt jouw werk zo leuk?

Iedere dag de mensen overtuigen dat veiligheid bij hen zelf begint, mindset en bewustwording bijbrengen. Het is erg leuk om te zien dat de mensen je niet zien als een afgekeurde politieagent, maar net dat duwtje in de rug nodig hebben om veiligheid bewustwording van de mensen zelf persoonlijk weer op een hoger niveau brengt.

8. Hoe betrokken is Maintec bij jouw carrière?

Dit is mijn eerste opdracht voor Maintec, mijn eerste ervaring is erg positief en hoop in de toekomst de samenwerking verder uit te bouwen.

9. Hoe ga je om met de situatie omtrent COVID19?

Iedereen moet eraan wennen. We spreken dagelijks over het nieuwe leven op 1,5 meter. Persoonlijk is het erg belangrijk dat je nog extra oplet op je hygiëne, handen wassen, niet niezen in de omgeving. De mensen moeten allemaal wennen aan het nieuwe leven. Belangrijk is elkaar aanspreken, bewustwording en nog belangrijker de medewerkers positief benaderen. Zo kunnen we met zijn allen het gevreesde coronavirus onder controle krijgen. Samenwerken en niet elkaar tegenwerken brengt ons op een beheersbaar niveau voor COVID-19. Persoonlijk hoop ik dat er gauw een vaccin gevonden wordt, dit houdt niet in dat we niet het nieuwe leven kunnen laten varen, maar wel dat we mensenlevens kunnen redden.

10. Hoe bevalt het bij Maintec?

Maintec is een werkgever die voor zijn mensen staat en mij bevalt dit het erg goed. De contacten gaan rechtstreeks en niet over meerdere schijven waardoor het fijn is voor deze werkgever te mogen werken.

Zoals je het weet zijn onze kernwaardes #lef, #trots en #groei. Noem drie dingen waar jij #trots op bent?

Ik ben #trots op de samenwerking bij Maintec, #trots dat we voor klanten een onderdeel in hun organisatie mogen zijn, waarbij we veiligheid, professionaliteit en met een opgeheven hoofd na de opdracht een tevreden klant hebben geholpen.

 


Ik ben #trots op mijn team en de prestaties die zij leveren, daarnaast ben ik #trots op onze buitendienst medewerkers die in alle soorten situaties hun mannetje staan.

Stephan Veldman - Regiomanager Vlissingen

1. Hoelang werk je al bij Maintec en hoe ervaar je het?

Inmiddels zijn wij 3 jaar geleden door Maintec overgenomen, daarvoor zat ik al 11 jaar in de branche. Ik heb veel collega’s, klanten en kandidaten waarmee ik spreek. Ik kom dan ook op veel plekken, dat maakt het erg leuk. Zolang ik iedereen tevreden kan houden en alle (commerciële) doelen weet te behalen geeft mij dat extra motivatie.

2. Waarom heb je voor Maintec gekozen?

Haha, Maintec heeft voor ons gekozen. In 2017 zijn we overgenomen. Bij Maintec zorgen ze goed voor alle collega’s en detachanten, dat is erg belangrijk!

3. Hoe bevalt het bij Maintec?

Ik krijg veel vrijheid om binnen het kader te mogen ondernemen. Daarnaast werkt Maintec aan mijn capaciteiten. Daar plukken we samen de vruchten van.

4. Hoe ervaar jij de ontwikkelingen omtrent COVID19?

De markt en het gedrag van mensen verandert, hierin probeer je te volgen of zelfs vooruit te lopen. Waar er kansen afvallen komen er aan de andere kant ook weer bij. Alles kost momenteel veel meer tijd, maar roept ook mijn creatieve kant op.

5. Hoe probeer je te zorgen voor veiligheid voor vakspecialisten die bij de opdrachtgever aan het werk zijn?

Wij spreken hierover veelvuldig met de kandidaten en onze opdrachtgevers. Dit moet ook omdat wij zelf niet op de werkvloer staan en volledig vertrouwen op onze opdrachtgevers. Daarnaast voorzien we onze buitendienst medewerkers van persoonlijke beschermingsmiddelen. Ook het versturen van toolboxen draagt bij aan de veiligheid.

6. Hoe probeer jij je betrokkenheid te laten zien richting onze vakspecialisten en opdrachtgevers?

Luisteren en aandacht zijn vaak het belangrijkste onderwerpen. Voor alles is een oplossing en het gaat bij ons niet alleen om een cv te delen met een potentiële opdrachtgever. Er komt veel meer bij kijken dan dat.

Zoals je het weet zijn onze kernwaardes #lef, #trots en #groei. Noem drie dingen waar jij #trots op bent?

Ik ben trots op mijn team en de prestaties die zij leveren, daarnaast ben ik trots op onze buitendienst medewerkers die in alle soorten situaties hun mannetje staan. 

Als laatste ben ik er trots op dat kandidaten en opdrachtgevers ons iedere keer weer weten te vinden omdat wij doen waar we voor staan en dat is samen projecten aanvliegen met kwalitatief en gedreven, technisch, personeel.