Solliciteren Log in

 

 

Met de overname van LPD Techniek vergroot Maintec haar vakschool met een gecertificeerde opleiding luchtventilatietechniek

Gecertificeerde opleiding ventilatiemonteur welkom op krappe arbeidsmarkt

 

 

 

De Maintec Vakschool in Zeist is compleet vernieuwd. Op de recent uitgebreide locatie start vandaag 7 februari de eerste lichting studenten aan de nieuwe opleiding ventilatiemonteur. Een opleiding die snel en efficiënt technisch personeel de krappe arbeidsmarkt op brengt.

De opleidingen Maintec Bikeflex en Maintec Automotive zijn samengevoegd op de vernieuwde locatie. De opleiding autospuiter hoort ook bij de vakschool en na de zomer volgt de opleiding tot lasser. Komende week breidt de locatie verder uit met de opleiding ventilatiemonteur, een belangrijk nieuw onderdeel van de Maintec Vakschool. “Een van onze drie pijlers is het opleiden van technici op verschillende disciplines”, vertelt Maintec CEO Johan Rensing. “Deze opleiding is een duurzame toevoeging aan onze vakschool, dit is een stap met toekomst.”


Grootschalige aanpak

Door overname van LPD Techniek uit Enschede, leidt Maintec vanaf nu jaarlijks ruim 50 ventilatiemonteurs op. LPD-eigenaar Albert Walda ontwikkelde met een SLIM-subsidie van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid eigen lesstof om kwalitatief goed onderlegde monteurs de arbeidsmarkt op te sturen. “Door samen te werken met Maintec, kan het opleiden nu veel grootschaliger”, legt Walda uit. “Loodgieters, verwarmingsmonteurs en elektriciens kunnen allemaal een opleiding met erkend diploma krijgen. Nu geldt dat ook voor monteurs in de ventilatietechniek.”

 

Meer informatie over de opleiding ventilatiemonteur

Erkend diploma


“Wij werken samen met gerenommeerde partners uit de branche”, vult Martijn de Rooij aan. Als manager van het leerbedrijf van Maintec is hij verantwoordelijk voor de nieuwe opleiding van de Maintec Vakschool. “Studenten starten hun bootcamp met een introductiedag bij ROVC in Ede. Vervolgens komen ze gedurende twee weken naar de Maintec Vakschool. Ze krijgen de lesstof in praktijklessen aangeboden en maken zich in hoog tempo de kennis en vaardigheden eigen.” Na de bootcamp ventilatietechniek komen deelnemers een jaar lang elke maand een dag terug bij IW Nederland om hun praktijkkennis verder te vergroten. Daarnaast leggen zij een portfolio aan tijdens hun dagelijkse werk als ventilatiemonteur. “Uiteindelijk ontvangen deelnemers na een jaar een officieel erkend diploma van het vakcentrum van de brancheorganisatie Binnenklimaat Nederland.”

 

 

 

We gaan voor duurzame relaties met mensen. Dat getuigt wat ons betreft van goed werkgeverschap. Leerlingen worden collega’s bij Maintec en we stimuleren hen zichzelf te blijven, zichzelf uit te dagen en steeds verder te ontwikkelen.

Johan Rensing – CEO Maintec

Future workforce


Het doel van Maintec is om de deelnemers na de opleiding ook aan werk te helpen. Zij worden gedetacheerd bij bedrijven door het hele land. Bovendien krijgen mensen de mogelijkheid zich verder te ontwikkelen, bijvoorbeeld tot leermeester. “Wij noemen dat de future workforce”, aldus CEO Johan Rensing. “We gaan voor duurzame relaties met mensen. Dat getuigt wat ons betreft van goed werkgeverschap. Leerlingen worden collega’s bij Maintec en we stimuleren hen zichzelf te blijven, zichzelf uit te dagen en steeds verder te ontwikkelen.”

 

Over Maintec


Maintec koppelt technisch personeel aan opdrachtgevers. Zo’n 55 specialisten bemiddelen met lokaal personeel, internationaal personeel en werk- en leertrajecten. Van vakspecialisten tot toekomstig technisch talent dat via een Beroepsbegeleidende Leerweg (BBL) of omscholing het vak leert: Maintec heeft alles in huis. Dankzij een uitgebreid netwerk weet Maintec het beste technische personeel voor elke klus te vinden, te binden en te boeien. 

Wil je meer weten over de Future Workforce van Maintec?
Neem contact met ons op en wij geven je graag meer informatie!

< class="text-maintec">Mail ons:

vakschool@maintec.nl

< class="text-maintec">Bel ons:

030 752 59 70