Solliciteren Log in

 

 

Maintec Vakschool en UWV gaan uniek partnerschap aan

Meer technisch specialisten op de arbeidsmarkt met focus op kandidaten

 

 

 

Op 1 februari zijn Maintec Vakschool en UWV een partnerschap aangegaan. Zo kunnen ze samen nóg verder gaan om werkzoekenden een passende plaats op de arbeidsmarkt te bieden. Johan Rensing, CEO van Maintec: “We stimuleren elkaar op deze manier om zoveel mogelijk mensen naar werk te helpen. Dat doen we niet door ze een specifieke baan aan te bieden. We geven juist een keuze op maat die resulteert in duurzame inzetbaarheid op de arbeidsmarkt.”

Vervolg op samenwerking

Maintec en UWV zijn al jaren bekenden van elkaar. Op het gebied van fietstechniek, het toenmalige Maintec Bikeflex, bestaat al langer een convenant tussen beide partijen. Via die weg stromen er al meerdere jaren mensen vanuit een uitkering door naar een baan als fietsmonteur. Ook de resultaten bij Maintec Automotive, nu ook onderdeel van Maintec Vakschool, zijn al langer veelbelovend. De samenwerking bevalt van beide kanten zo goed, dat er nu een partnerschap is gesloten. “Dat biedt veel meer flexibiliteit”, aldus Rensing. “We kunnen nu beter vanuit de kandidaat kijken en daardoor creatievere oplossingen bieden.”

Traject op maat

Aydemir licht toe: “De meeste mensen die bij UWV of gemeenten bekend zijn, komen niet uit de techniek. De Maintec Vakschool is ideaal om mensen die geïnteresseerd zijn in techniek om te scholen en snel de krappe arbeidsmarkt op te brengen. Komt iemand 1 van de 35 regiokantoren van UWV binnen met interesse in techniek, dan brengen we die in contact met Maintec. Het mooie is dat er dan altijd een traject op maat volgt gebaseerd op competenties en motivatie van een kandidaat.”

UWV en Maintec

Mesut Aydemir, landelijk adviseur van UWV voor werkgeversservicepunten, ondersteunt landelijk opererende werkgevers in de fiets- en autotechniek bij vraag en aanbod van medewerkers. De grootste groep werkzoekenden is in beeld bij UWV. “We zijn vanuit UWValtijd op zoek naar partners die kandidaten een duurzame baan kunnen bieden. De ervaringen met Maintec zijn al jarenlang bijzonder goed, we werken in groot vertrouwen samen. Dat spreken we nu uit in dit partnerschap. Doel is dat we samen zoveel mogelijk mensen omscholen in fiets- en autotechniek en ook de opleiding ventilatietechniek biedt mooie kansen.”

Ambities

Het partnerschap tussen Maintec Vakschool en UWV is in eerste instantie afgesloten voor 2 jaar. Het is de bedoeling dat er via die weg jaarlijks zo’n 80 technisch specialisten via Maintec Vakschool de juiste scholing krijgen. Daarna gaan ze dan zo snel mogelijk in de ventilatie-,fiets- of autotechniek aan het werk. Maintec streeft ernaar om in totaal jaarlijks meer dan 200 kandidaten vanuit Maintec Vakschool aan de future workforce toe te voegen. “Eind 2023 willen we zelfs meer dan 300 arbeidskrachten in een jaar aan werk hebben geholpen via Maintec Vakschool”, aldus Johan Rensing. “Wij blijven dus continu innoveren en investerenin nieuwe opleidingen in de techniek”

Eind 2023 willen we zelfs meer dan 300 arbeidskrachten in een jaar aan werk hebben geholpen via Maintec Vakschool”

Johan Rensing – CEO Maintec

Future workforce

Zowel Aydemir als Rensing zien de ambities vol vertrouwen tegemoet. Rensing: “Wij noemen dat niet voor niets de future workforce. We gaan duurzame relaties aan met mensen, detacheren hen door het hele land en bieden hen de mogelijkheid zich te blijven ontwikkelen.Die kans bieden we aan zoveel mogelijk mensen. Jaarlijks 80 specialisten via het UWV aan werk helpen, gaat zéker lukken.”

 

Over WSP


Een werkgeversservicepunt (WSP) is een samenwerking van gemeenten, UWV, onderwijsinstellingen, kenniscentra en andere partijen. Bij een werkgeversservicepunt krijgen werkgevers onder andere informatie en ondersteuning bij het aannemen van mensen die moeilijker aan het werk komen. Denk bijvoorbeeld aan informatie over de Participatiewet en de banenafspraak, voorzieningen en financiële regelingen. De dienstverlening is kosteloos.

 

Over Maintec


Maintec koppelt technisch personeel aan opdrachtgevers. Zo’n 55 specialisten bemiddelen met lokaal personeel, internationaal personeel en werk- en leertrajecten. Van vakspecialisten tot toekomstig technisch talent dat via een Beroepsbegeleidende Leerweg (BBL) of omscholing het vak leert: Maintec heeft alles in huis. Dankzij een uitgebreid netwerk weet Maintec het beste technische personeel voor elke klus te vinden, te binden en te boeien. Maintec is een onderdeel van TecqGroep.

Wil je meer weten over de Future Workforce van Maintec?
Neem contact met ons op en wij geven je graag meer informatie!

Bel ons:

030 752 59 70