Solliciteren Log in

Interview met Simon Lawton

Allround monteur via Maintec bij Wensink

Wat zijn jouw werkzaamheden bij Wensink?

Allround monteur, vrijwel alles. De ene keer met ik met een reparatie bezig en de andere keer met onderhoud. Het is veel onderhoud op dit moment. Eigenlijk is het gewoon alles, we hebben daar ook monteurs naar die alles allround oppakken. Zo krijg je ook nieuwe uitdagingen, dat kan van een onderhoudsbeurt naar het uit elkaar halen van de motor. Het is heel afwisselend werk!

Je mag ook al een beetje mensen inwerken?

Ja, afgelopen maandag hadden wij een collega voor het eerst en ben ik met hem meegelopen door het werkplan. We hebben een nieuw werkplan waarbij we in koppels werken.

Je mag ook je APK-papieren via Maintec behalen toch?

Ik heb het bericht van de aanvraag nu ontvangen, dus de APK cursus kan worden aangevraagd ja! Dat is echt waar we op zitten te wachten, dat is echt weer even een stap verder. Dan kan ik zelf de APK uitvoeren. Het is ook een toevoeging voor mijn cv. Verder is het gewoon makkelijk, omdat je een APK altijd door iemand met papieren moet laten uitvoeren, dus dat is fijn als ik het straks ook mag doen.

Je zei het net al, je hebt het heel erg naar je zin hier. Hoe gaat het nu verder?

Ik werk van 8.00 tot 17.00 uur, ik heb drie pauzes. In de ochtend wordt er gekeken naar wat er binnen is gekomen en wat de klussen zijn. Ook kijken we welke ‘’wachters’’ we hebben. Dat zijn mensen die kunnen wachten op de reparatie die gedaan moet worden, dus dat heeft voorrang. Soms als het uitloopt krijgen ze een leenauto, maar meestal loopt het wel naar verwachting. We hebben eigenlijk altijd wel tevreden klanten.

Wat goed! En wat doe je nu het liefst?

Poeh! Ik denk APK en reparaties dat zijn heel leuke dingen om te doen.

Hoe ben je in contact gekomen met Maintec?

Dat is al even geleden. Ik kwam in werknood, daar begon het mee. Daardoor heb ik een tijdje zonder werk gezeten. In die tijd heb ik veel bureaus een bericht gestuurd en veel gesolliciteerd op bijna alles. Toen zag ik Maintec voorbijkomen en daar boden jullie opleidingsmogelijkheden en dat soort dingen aan. Jullie waren gelukkig één van de eersten die snel reageerde en zo ben ik met jullie doorgegaan. Dat is nu 2,5 jaar geleden.

Voordat je bij Wensink ging werken, heb je nog bij een andere opdrachtgever gewerkt via Maintec toch?

Klopt, en voordat ik via jullie kwam werken heb ik pakketjes bezorgd. Ik weet het nog goed, ik was net klaar met rijden en toen werd ik gebeld door Linda. Ze vroeg of ik nog beschikbaar was, ik mocht daarna op sollicitatie komen en dat beviel heel goed. Vervolgenskon ik voor de opdrachtgever aan de slag. Dit was een erg leuke werkplek met een heel leuk team. Helaas stopte dat eerder vanwege afname in werkorders.

Gelukkig ben ik daarna redelijk snel bij Wensink terecht gekomen en dat bevalt nog beter. Dit is ook meer in mijn eigen richting. Het had zo moeten zijn!

Hoe kijk je terug op het sollicitatieproces?

Ik vond het prettig verlopen, ik krijg altijd snel reactie. Er was wel een periode dat er even geen aansluitende vacatures waren, toen ben ik ook even mijn eigen weg gegaan en als pakketbezorger aan de slag gegaan. Uiteindelijk kreeg ik dus het telefoontje of ik nog beschikbaar was en zo is het balletje gaan rollen.

 

Het contact met Maintec verloopt gemakkelijik, jullie zijn goed bereikbaar en alles is gewoon geregeld.

Simon Lawton – Allround monteur bij Maintec

Wat vond je van de periode dat je niks hoorde? We geven vaak aan dat als we geen vacatures hebben, we je ook niet gaan lastigvallen met onnodige updates. Hoe heb je dit ervaren?

Geen probleem, ik heb het niet als vervelend ervaren dat het even een periode stil bleef.

Waar ben je het meest tevreden over in het contact met Maintec?

Jullie zijn makkelijk, snel bereikbaar en voor de rest heel netjes. Alles is gewoon geregeld. Ik vind het goed verlopen.

Waar ben je het minst tevreden over in het contact met Maintec?

Geen idee, ik heb geen klachten. Ik heb geen punten waar ik tegenaan loop en wat veranderd moet worden. Het contact zit prima, ik weet jullie altijd wel te vinden. Zelf ben ik wel makkelijk, als het goed gaat dan loopt alles wel door. Eigenlijk alleen als er iets is dan doen we even een belletje. We zijn niet wekelijks aan het bellen, ik vind het wel fijn dat ik lekker mijn eigen ding kan doen. Geen bericht is goed bericht.

Hoe heb je contact met je contactpersoon?

In het begin veel via Whatsapp en nu vaak bellen. Ik vind het persoonlijk fijn om te bellen, dan heb ik snel antwoord en vaak ook kort en bondig. Op die manier is iedereen in één klap op de hoogte. Het snel schakelen is iets wat mij goed bevalt.

Wat vind je van het online portaal op Tigris, daar waar je je uren moet invullen?

In het begin een beetje wennen, maar het werkt heel makkelijk en met een minuut ben je klaar met het invullen van je uren. Elke week doe ik het aan het einde van de week op de computer, dan vul ik alles van de hele week in één keer in. Dat is zo gedaan.

Zou je Maintec bij je vrienden/kennissen aanraden?

Jawel. Puur omdat het goed bevallen is, dus ja. Er zijn geen minpunten en geen nadelen. Geen uitroeptekens waar je op moet letten. Als iemand werk zou zoeken in de techniek dan zou ik Maintec zeker aanraden.

Als je Maintec een cijfer zou moeten geven op een schaal van 1 tot 10?

Dan zou ik een 9 geven. Het zal nooit helemaal perfect zijn en dat hoeft ook niet.

We zijn blij dat je zo goed op je plek zit en het naar je zin hebt. Hoe zie je de toekomst?

Ik denk bij mezelf gewoon: ik zit lekker op mijn plekje, ik hoop dat ik hier nog een poosje kan en mag blijven en ga voor een vast contract. Zekerheid vind ik ook belangrijk, ik kan me redden en heb mijn eigen dingetjes. Ik heb hier niet het gevoel dat ik constant hoef na te denken of ik nog wel kan blijven. Dus hopelijk blijft het hier nog even doorlopen!

 

Ook werken als allround monteur?

Een unieke kans voor jou

 

Ben je ook op zoek naar een uitdagende functie in de automotive? Neem dan gerust contact op met Mikki Boulonois, projectmanager bij Maintec Heerenveen. Ze kan jou alles vertellen over de meest uitdagende, technische banen.

Benieuwd naar wat Maintec jou kan bieden? Bel, mail of WhatsApp Mikki gerust! Uiteraard mag je ook gewoon bij de lokale vestiging in Heerenveen binnenstappen. We zorgen dat de koffie klaarstaat. Zien we jou snel? 

 

Mail Mikki Boulonois:

mikki.boulonois@maintec.nl

Bel direct:

06 39273301